Nieuwsuur met powervrouw Croon

  • Door: Manon Bode
  • 7 mei 2014

Nieuwsuur1Woensdag 7 mei om 22.00 uur zendt het tv-programma Nieuwsuur (Nederland 2) een reportage uit over vrouwen in de techniek. Celeste de Jong, maintenance consultant bij Croon, vertelt tijdens deze uitzending over haar keuze voor techniek en het ‘werken in een mannenwereld’.

 

Aanleiding voor deze reportage is de stijging van het aantal meiden dat kiest voor een technische studie. Dit komt onder andere door diverse initiatieven en voorlichtingsprojecten, zoals Girlsday. Toch blijkt het aantal vrouwen dat in de technische sector werkzaam is, nog steeds achter te blijven. Terwijl vrouwen, met name hun competenties, juist hard nodig zijn. Celeste is na haar studie Technische Bedrijfskunde gestart bij Croon als trainee en is door middel van haar traineeship ontwikkeld tot maintenance consultant en heeft onder andere gewerkt aan de Tweede Coentunnel. In de reportage komt de visie van Celeste op het thema ‘vrouwen in techniek’ aan bod.

Waarom Croon?

Croon is de winnaar van de Femme Tech Bedrijven Award 2013 door haar inzet voor diversiteit binnen Croon. Denk hierbij aan de jaarlijkse deelname aan Girlsday, de ondertekening van het Charter Talent naar de Top, het organiseren van technieklessen op basis- en middelbare scholen door vrouwen die werkzaam zijn bij Croon en vele andere initiatieven met betrekking tot het enthousiasmeren voor techniek. Croon heeft onlangs een eigen vrouwennetwerk, genaamd Curie|Us, opgericht. Curie|Us heeft als doel een betere balans tussen mannen en vrouwen in de organisatie te krijgen, mede door de zichtbaarheid van onze eigen vrouwen te vergroten. Want: vrouwen trekken vrouwen aan.

LET OP: Mocht er in de loop van de dag iets gebeuren in de wereld met dusdanige prioriteit schuift de reportage door naar een andere uitzending.

Terug naar overzicht